لنداسکیپ در معماری چیست؟

لنداسکیپ در معماری

لنداسکیپ در معماری یا ماکت محیط کاربرد بسیار زیادی دارد. ماکت محیط یا لنداسکیپ به یک مفهومی گفته می‌شود که شامل یک محیط فیزیکی و درک نمودن آن توسط افراد از محیط می‌شود. معنای کلی یک لنداسکیپ شامل مفهوم مواردی نظیر ویژگی‌های فیزیکی زمین به همراه ویژگی طبیعی آن و تغییرات زمین است.

در واقع لنداسکیپ علمی طبیعت گرا است که که با ساختمان‌ها و سازمان دهی زمین سازوکار دارد و مفهوم کلی فضای بیرونی را به مخاطب منتقل می‌کند.

یک معنی دیگر از ماکت محیط یا لنداسکیپ این است که لنداسکیپ یک مهارتی است که ساخت دست ساز بشر را با مناظر و محیط طبیعی ادغام می‌نماید. لنداسکیپ در معماری اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش بسیار پر رنگی برای ساخت و ساز ایفا خواهد کرد.

لنداسکیپ (landscape) باید توسط متخصصین و معماران طراحی شود که برنامه‌ریزی، نگهداری و بازسازی ساختمان‌ها و طرح‌ها به خوبی انجام شود. از لنداسکیپ برای زیبا سازی محیط نیز استفاده می‌شود و همچنین برای ایجاد محیط و فضاسازی عمرانی نیز از آن استفاده می‌شود. ماکت محیط یا لنداسکیپ به معماران کمک می‌کند تا در کنار طراحی خانه از طراحی محیط استفاده کنند و زیبایی را دو چندان نمایند.

بیشتر بخوانید: انواع ماکت در معماری

یکی دیگر از چشم اندازهای جذاب و ویژه لنداسکیپ طراحی مخصوص کودکان است که جلوه بسیار جذابی را برای آن‌ها به وجود خواهد آورد. طراحی لنداسکیپ برای کودکان یک فرصت مناسب برای هیجان و شگفت زده شدن آن‌ها است. رشته لنداسکیپ یک رشته بسیار پیچیده و حائز اهمیت است که حتما باید به آن پرداخته شود.

نقش لنداسکیپ در معماری

نقش لنداسکیپ در معماری

نقش لنداسکیپ در معماری بسیار مهم و کاربردی است که برای راحتی و ایمن سازی به کار گرفته می‌شود. از لنداسکیپ برای کاهش آلودگی صوتی و بهبود کیفیت آب و هوا نیز استفاده می‌شود. در ادامه با نقش لنداسکیپ در معماری آشنا خواهید شد.

۱-ایجاد فضای سبز برای محیط شهری

از لنداسکیپ برای ایجاد فضای سبز در محیط شهری استفاده می‌شود که باعث بهبود کیفیت آب و هوا و کاهش آلودگی و کاهش آلودگی صوتی می‌شود.

۲-ایجاد یک محیط امن و راحت

با لنداسکیپ به دلیل طراحی اصولی یک محیط می‌توان منطقه‌ای راحت و امن طراحی و تولید نمود.

۳-بهبود زیبا سازی محیط

لنداسکیپ باعث زیباسازی بسیار زیاد و جذاب محیط می‎شود. این زیباسازی با استفاده از عناصر مصنوعی و طبیعی مانند سنگ فرش، آب و گیاهان انجام می‌شود که بر اساس خلاقیت معماران طراحی و توسعه داده خواهد شد.

مشاهده بیشتر: نمونه کارهای ماکت 

انواع ماکت محیط یا لنداسکیپ

انواع ماکت محیط یا لنداسکیپ به دو دسته تقسیم خواهد شد که شامل سافت اسکیپ و هارد اسکیپ خواهد شد. در ادامه با این دو نوع اسکیپ بیشتر آشنا خواهید شد.

لنداسکیپ هارد اسکیپ

هارد اسکیپ (Hardscape) یک نوع لنداسکیپ سخت با عناصر مصنوعی در محیط و محوطه سازی است. هارد اسکیپ ممکن است متحرک یا ثابت باشد. لنداسکیپ در محیط نرم نیز تاثیر گذار خواهد بود که اگر لازم باشد مثالی زده شود می‌توان به سنگ فرش که باعث افزایش جریان آب می‌شود اشاره کرد. هارد اسکیپ شامل دیوار، پیاده‌رو، حیاط خلوت، نرده، آلاچیق و مناطق نمایشی می‌شود.

لنداسکیپ سافت اسکیپ

سافت اسکیپ (Softscape) یکی دیگر از انواع لنداسکیپ است که به نرم اسکیپ نیز شهرت دارد. سافت اسکیپ برای پوشش‌های زمینی، پوشش‌های گیاهی، بوته‌ها، گیاهان و گل‌ها است.

پوشش‌های نام برده شده در طول زمان تغییر و تحول پیدا خواهند کرد و تحت تاثیر آب و هوا و شرایط فصلی قرار خواهند گرفت.
در نگهداری و حفظ این عناصر طبیعی باید کوشا بود و تمامی تلاش خود را باید کرد تا کوچک‌ترین آسیبی به این عناصر طبیعی وارد نشود و از بین رفتن آن‌ها جلوگیری شود.

سافت اسکیپ شامل چشمه‌های مصنوعی، آب نماها، حوض‌ها و آبشارهای مصنوعی و همچنین شامل عناصر مختلف جغرافیایی مانند دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، کوه‌ها، تپه‌ها و برکه‌ها می‌شود. از سافت اکیپ برای پوشش سازه و ساختمان نیز استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *